Polityka Prywatności serwisu warszawskidzien.com

W trosce o zachowanie prawa do prywatności Użytkowników Serwisu warszawskidzien.com, właściciel Serwisu zapewnia, że jego nadrzędnym celem jest zapewnienie wszystkim Użytkownikom korzystającym z Serwisu, ochrony ich prywatności.

  1. Niniejsza Polityka prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych dobrowolnie przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z Usługi świadczonej poprzez Serwis warszawskidzien.com.
  2. Każda osoba (Użytkownik) korzystająca w jakikolwiek sposób z Serwisu akceptuje wszelkie zasady zawarte w niniejszej Polityce prywatności, która stanowi załącznik do „Regulaminu świadczenia usług drogą elektroniczną w Serwisie warszawskidzien.com”.
  3. Właściciel i Operator Serwisu - Warszawski Dzień sp. z o.o. Spółka Komandytowa w Warszawie, przetwarza dane osobowe zgodnie z udzielonym przez Użytkownika zezwoleniem, w zgodzie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych i ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną, w celu realizacji zawartej pomiędzy Stronami umowy oraz w celach marketingowych.
  4. Administratorem Danych Osobowych (ADO) udostępnionych przez Użytkowników Serwisu jest – Warszawski Dzień sp. z o.o. Spółka Komandytowa z siedzibą w Warszawie, ul. Chmiena 2/31, 00-020 Warszawa, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000599795, REGON: 363664724, NIP: 525-264-54-43, e‑mail: info@warszawskidzien.com, tel: 506 240 295.
  5. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych danych opracowane zostały w firmie Warszawski Dzień wewnętrzne procedury dot. ochrony danych osobowych tj.:
    1. „Polityka bezpieczeństwa ochrony danych osobowych”,
    2. „Instrukcja zarządzania systemem informatycznym służącym do przetwarzania danych osobowych”.
  6. Komunikacja ze stronę www.warszawskidzien.com jest zaszyfrowana, szyfrowanie utrudnia nieupoważnionym dostęp do informacji przesyłanych między komputerami.
  1. W ramach Serwisu dochodzi do zbierania i przetwarzania danych osobowych, które są wyłącznie dobrowolnie podane przez Użytkownika serwisu.
  2. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o Użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
    1. poprzez dobrowolnie wprowadzane przez Użytkowników serwisu dane, w formularzach dostępowych na stronach Serwisu,
    2. poprzez automatyczne zapisywanie informacji, które zawarte są w plikach Cookies (tzw. „ciasteczka”),
    3. poprzez automatyczne gromadzenie logów serwera przez operatora hostingowego.
  3. W ramach formularza mogą być zbierane następujące dane osobowe Użytkownika Serwisu: imię i nazwisko, adres, adres poczty elektronicznej, login, hasło, numer telefonu, stan zdrowia (dolegliwości zdrowotne).
  4. Dane podane przez Użytkownika Serwisu, mogą stanowić zbiór potencjalnych klientów, zarejestrowany przez Warszawski Dzień w rejestrze prowadzonym przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (GIODO).
  5. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza:
    1. rejestracja w Serwisie warszawskidzien.com,
    2. realizacja Zamówienia.
    Zgoda osoby, której dane dotyczą, wyrażana jest poprzez odznaczenie odpowiedniego okna w formularzu rejestracyjnym/zamówienia lub w wiadomości e‑mail.
  6. Dane zawarte w formularzach, przekazane Operatorowi Serwisu przez Użytkownika serwisu, nie są udostępniane osobom ani podmiotom trzecim (z wyłączeniem podmiotów powiązanych z Operatorem Serwisu – realizującym technicznie niektóre usługi w celu realizacji Zamówienia), za wyjątkiem sytuacji, w których dzieje się to za wyraźną zgodą Użytkownika bądź na żądanie uprawnionych organów Państwa, na podstawie przepisów prawa.
  7. Użytkownikom serwisu, udostępniającym dane osobowe, Warszawski Dzień gwarantuje prawo do wglądu w swoje dane, aktualizowanie ich treści oraz ich usuwania w dowolnym momencie, kontaktując się z firmą Warszawski Dzień pod adresem e‑mail: info@warszawskidzien.com lub poprzez wysłanie listu poleconego na adres wskazany w pkt 4 niniejszej Polityki.
  1. Warszawski Dzień zastrzega sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości e‑mail Użytkownikom, których dane kontaktowe posiada i które zaakceptowały niniejszą Politykę prywatności. Zawarcie Umowy z firmą Warszawski Dzień oznacza zgodę na otrzymywanie niezapowiedzianych wiadomości e‑mail.
  2. Polityka prywatności Serwisu warszawski dzień.com może ulegać zmianom. Prawa Użytkownika wynikające z niniejszej Polityki prywatności nie zostaną ograniczone bez jego wyraźnej zgody. Wszelkie zmiany Polityki prywatności będą publikowane na stronie www.warszawskidzien.com.
  3. Serwis warszawskidzien.com korzysta z plików cookie. Poprzez korzystanie z naszej strony wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookie na twoim komputerze/urządzeniu.
  4. Podczas wizyt w Serwisie warszawskidzien.com, na komputerze zapisywane są fragmenty kodu zwane cookies. Służą one do zapewnienia optymalnej obsługi podczas wizyty na naszej stronie oraz umożliwiają szybszy i łatwiejszy dostęp do informacji.
    Pliki Cookies nie służą do przetwarzania danych osobowych, a ich zawartość nie pozwala na identyfikację Użytkownika. Cookies stosowane są na wielu witrynach internetowych. W przypadku wyłączenia funkcji cookies, niektóre elementy naszego Serwisu mogą być niedostępne.
  5. Ze względów bezpieczeństwa zalecane jest korzystania z najnowszych dostępnych wersji przeglądarek internetowych.
  6. W trakcie korzystania z Serwisu warszawskidzien.com zbierane są logi dostępowe z informacjami o numerze IP urządzenia końcowego Użytkownika. Tak uzyskane informacje wykorzystywane są w celach administracji Serwisem. Zgodnie z ustawą dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz obowiązujących innych przepisów prawa, firma Warszawski Dzień może zostać zobligowana do udostępnienia uprawnionym organom Państwa, danych podanych przez Użytkowników w trakcie rejestracji do usługi Serwisu warszawskidzien.com, a w przypadku osób niezalogowanych do podania numeru IP, zawartego w logach dostępowych.
  7. Jakiekolwiek pytania dotyczące zasad zachowania poufności, zasad bezpieczeństwa stosowanych w Serwisie warszawskidzien.com, bądź korzystania z usług firmy Warszawski Dzień, prosimy przesyłać na adres e‑mail: info@warszawskidzien.com lub listem poleconym na adres wskazany w pkt 4 niniejszej Polityki.